Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький має намір просити народних депутатів, обраних від Донецького регіону, про лобіювання законів, що посилюють відповідальність за незаконний видобуток вугілля. Про це Шишацький повідомив на прес-конференції.

«Копанки - це однозначно зло. І я планую найближчим часом зібрати наших депутатів Верховної Ради. Попередньо якраз мають зібрати 15 лютого, тим більше, вони всі працюють в регіонах, закріплених округах.... І одне з питань - ми даємо законодавчі ініціативи, які необхідні області», - сказав Шишацький.

При цьому він підкреслив, що має намір обговорити з ними можливості якнайшвидшого просування законодавчих ініціатив, що стосуються посилення відповідальності за незаконну розробку надр, передає «УНІАН».

Він також зазначив, що «поки вирішується питання про посилення покарання за незаконний видобуток вугілля, наше завдання постаратися максимально «обрізати» ринок збуту вугілля, видобутого в «копанках», адже все йде від грошей». «Є попит - буде і пропозиція. Я не хотів би, щоб відповідальність за незаконний видобуток вугілля настала тільки після загибелі когось на нелегальній «копанці», - сказав голова ОДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216