Українська гімнастка Ганна Різатдінова, що є вихованкою «Школи Дерюгіних», виграла етап Кубка світу-2013 з художньої гімнастики.

Змагання проходили в естонському Тарту і стали першим з восьми етапів КС цього року.
Турнір у багатоборстві завершився впевненою перемогою українки з різницею майже в п'ять балів над основною суперницею. Різатдінова набрала 69,282 бала, в той час як Мелітіна Станюта з Білорусі, що зайняла друге місце, - 64,531 пункта. Трійку призерів замкнула Марина Дурунда з Азербайджану - 63,132 бала.
 
 
Після фіналу багатоборства відбулися змагання і в окремих видах програми, де українка виграла один вид програми, а в трьох завоювала срібні нагороди. Так, Різатдінова виграла турнір у вправі з обручем. Вона посіла друге місце у вправі з м'ячем, поступившись лише 0,2 бала Станюті, у вправі з булавами, де білоруська спортсменка, на думку суддів, виступила краще на 0,1 бала і у вправі зі стрічкою, коли українка відстала від основної конкурентки на 0,138 бала, повідомляє «УНІАН».

Різатдінова є кращою українською гімнасткою на сьогоднішній день. Чемпіонка України 2012 р. в багатоборстві та окремих видах змагань, неодноразовий призер чемпіонатів Європи та етапів Кубків світу.

Разом з тим, на Олімпіаді в Лондоні, де розігрувався тільки один комплект нагород у багатоборстві, вона посіла лише десяте місце, дозволивши обійти себе не тільки закордонним конкуренткам, але і головній суперниці в Україні Аліні Максименко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

690