Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко відмовилася від участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ, запланованому на 12 лютого. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

«Засуджена Тимошенко 29 грудня була ознайомлена із запрошенням Київського районного суду м. Харкова для участі в судовому засіданні, яке заплановане на 12 лютого 2013 року. Інформуємо, що засуджена знову відмовилася від участі в судовому засіданні, посилаючись на своє перебування в стаціонарному відділенні медичного закладу», - зазначили в ДПтС.

Прес-служба нагадує, що Тимошенко вже 10 місяців поспіль відмовляється прибути на засідання суду.

Нагадаємо, у жовтні 2011 року Служба безпеки України порушила проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко кримінальну справу за переведення боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України.

За інформацією прес-центру СБУ, Тимошенко «звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн ​​грн, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість, службовій підробці та в ухиленні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку. Методом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній».

Тимошенко у 1995-1997 роках. очолювала корпорацію ЄЕСУ.

У той же час захист наполягає, що справу Тимошенко щодо діяльності ЄЕСУ було закрито у 2005 році законно, і це підтвердив Верховний суд України.

19 вересня 2012 р. Господарський суд Києва задовольнив позов Міноборони Росії у справі щодо боргу ЄЕСУ. Суд зобов'язав Кабмін повернути Міноборони РФ 3,1 млрд грн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

450