За останні кілька років сільгоспвиробники все частіше стали користуватися послугами страхових компаній. До використання світового досвіду аграріїв підштовхнули погодні умови, які з кожним роком стають все більш непередбачуваними і приносять значні фінансові втрати.

З метою полегшення доступу до страхування сільськогосподарської продукції сільгосптоваровиробників, у першу чергу середніх та дрібних, був прийнятий Закон України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», який повинен захистити майнові інтереси сільськогосподарських товаровиробників і стабілізувати їхні доходи.

Торік надавалася державна підтримка сільськогосподарським товаровиробникам шляхом компенсації 50% вартості страхових платежів при страхуванні озимої пшениці на період перезимівлі.

У 2013 році продовжується впровадження системи страхування сільськогосподарських культур з державною підтримкою, зокрема, планується розширення переліку стандартних страхових продуктів, які будуть охоплювати не тільки зимівлю сільськогосподарських культур, але і весняно-літній період і весь час вирощування. Усе це дасть сільськогосподарським товаровиробникам можливість вибору стандартних страхових продуктів відповідно до їх потреб і фінансових можливостей.

З метою забезпечення виконання зобов'язань страхових компаній перед страхувальниками при страхуванні сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, у 2012 році створено Об'єднання страховиків «Аграрний страховий пул», члени якого діють на умовах співстрахування, що підвищує гарантії виконання зобов'язань страховими компаніями перед сільгосптоваровиробниками у разі отримання останніми збитків.

Саме це об'єднання почало з 2012 року страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою зі стандартних страхових продуктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251