Імпорт лікарських засобів ліцензуватиме Державна служба України з лікарських засобів. Відповідну постанову «Про внесення змін до пункту 5 переліку органів ліцензування» уряд прийняв на засіданні 11 лютого 2013 року, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

У Департаменті зазначили, що рішення Кабінету Міністрів прийнято з метою належного виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів і визначення терміну «активний фармацевтичний інгредієнт», прийнятого Верховною Радою 4 липня 2012 року.

Цим законом встановлено, що з 1 березня 2013 р. господарська діяльність з імпорту ліків підлягає обов'язковому ліцензуванню. Ліцензування імпорту є загальноприйнятою світовою нормою, яка гарантує ефективність ліків, відповідність вимогам реєстраційного досьє кожної серії препарату, що поставляється на ринок, а головне - забезпечує їх якість, безпеку і доступність для пацієнта.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров під час наради з питання впровадження закону про ліцензування імпорту лікарських засобів доручив розробити всі необхідні підзаконні акти, які містили б чітко визначені умови і правила нової процедури ліцензування імпорту ліків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327