Вбивство харківського судді Трофімова залишається нерозкритим. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк.

«На жаль, на сьогоднішній день даний злочин залишається нерозкритим. Як ви знаєте, висувалося чотири версії, зараз є дві основні: заволодіння майном жертви - він був колекціонером старовинних монет, друга - вбивство у зв'язку з його професійною діяльністю», - сказав Ратушняк.

За його словами, міліція провела величезну роботу у даній справі.

«У даній кримінальній справі було створено слідчу опергрупу, що складалася з 40 співробітників. Контроль за групою здійснює 5 процесуальних керівників - прокурорів. Зібрано 300 томів матеріалів, допитано 18 тис. осіб, призначено 550 експертиз, результати половини з яких вже готові», - сказав замміністра.

Як повідомляв ForUm, 15 грудня у власній квартирі були знайдені обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофімова, його дружини Ірини Трофімової, їхнього сина Сергія, а також його цивільної дружини.

16 грудня на брифінгу в Харкові генеральний прокурор України Віктор Пшонка повідомив, що слідство розглядає три основні версії вбивства сім'ї Трофімових: вбивство, пов'язане з професійною діяльністю судді, вбивство з метою заволодіння майном потерпілого, замовне вбивство.

17 грудня харківська міліція оголосила про винагороду в 200 тис. грн за допомогу слідству в розкритті цього тяжкого злочину.

10 січня 2013 р. Пшонка заявив, що слідство розглядає як основну версію вбивства судді та його сім'ї - заволодіння колекцією монет.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229