Учора, 10 лютого, о 19.50 в чергову частину Управління МВС України на Одеській залізниці надійшло повідомлення про замінування місцевого залізничного вокзалу.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю УМВС України, чоловік, що дзвонив, назвав своє ім'я, прізвище і навіть повідомив, де він бачив зброю і вибухівку.

«Виявилося, що вибухонебезпечні предмети знаходяться у чоловіка з двома великими сумками, в яких, за його словами, знаходилася вибухівка, - уточнили в міліції.

На місце події прибули керівництво і слідчо-оперативна група лінійного відділу на ст. Одеса-Головна. Про загрозу вибуху міліціонери також повідомили в Одеську транспортну прокуратуру, викликали вибухотехніків і представників кінологічної служби.

Вибухівку і зброю на пероні залізничного вокзалу і в поїздах, які перебували в той час на станції, не виявили. Особу по зазначених у повідомленні прикметах також не встановлено.

Під час відпрацювання інформації за місцем проживання чоловіка, правоохоронці виявили 48-річного жителя Великомихайлівського району, який повідомив оператору «102» про загрозу замінування вокзалу.

Він перебував у стані алкогольного сп'яніння і пояснив, що справді бачив літню людину, в речах якої знаходився предмет, зовні схожий на автомат Калашникова.

Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності».

Наразі встановлюються обставини телефонного повідомлення і можлива відповідальність громадянина за помилковий виклик.Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255