За попередніми даними, причиною пожежі в Гостинному дворі стало коротке замикання проводки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк.

«На мансардному поверсі цього приміщення більше 200 метрів квадратних були передані під кабінети фірми, яка робить ремонти. У цих кабінетах сталося самозаймання. Експерти стверджують, що це було коротке замикання проводки», - зазначив він.

При цьому заступник начальника головного слідчого управління МВС Олександр Гончаров підкреслив, що попередня кваліфікація цієї події - «умисне пошкодження майна».

«Незважаючи на те, що є попередній висновок про коротке замикання, інформація про пожежу внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація цієї події - «умисне пошкодження майна». Наразі відбувається весь комплекс слідчо-оперативних заходів, щоб перевірити ймовірність того, що якась невстановлена ​​особа могла скоїти умисний підпал цього об'єкта», - підсумував Гончаров.

Як раніше повідомляв ForUm, вночі 9 лютого в Києві горів Гостинний двір. Унаслідок пожежі вогнем пошкоджено конструктивні елементи покрівлі. Жертв і постраждалих немає.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160