За даними Державної служби автомобільних доріг України, у березні-квітні очікується підвищення рівня води в річках Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Рівненської, Житомирської, Сумської та Одеської областей. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Шляховики провели комісійний огляд штучних споруд на річках у цих та інших регіонах, під час якого усунули недоліки, які загрожували цілісності мостів у разі виникнення повені», - йдеться в повідомленні

До проведення робіт з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру повністю підготовлені і структурні підрозділи Укрморрічінспекції. У режимі постійної готовності до необхідного комплексу пошуково-рятувальних робіт в умовах надзвичайної ситуації або загрози її виникнення, цілодобово функціонують Морська пошуково-рятувальна служба і Морські рятувально-координаційні підцентри.

У ДП «Укрводшлях» забезпечили технічну готовність судноплавних шлюзів Дніпровського каскаду.

До можливого руйнування крижаного покриву річок Дніпро, Дунай, Дністер з метою зниження рівня води, забезпечення безпеки судноплавства і для підвищення ефективності пошуково-рятувальних робіт залучатимуться буксири льодового класу.

Крім того, Укрморрічінспекція перевірила знаки навігаційного обладнання, берегові знаки, посилила контроль за дією плавучих знаків у морських переходах. А Дунайське басейнове управління водних ресурсів постійно контролює технічний стан водопропускних і водорегулюючих споруд, захисних дамб та аналізує ситуацію за рівнями поверхневих вод.

Щоб уникнути підтоплень в період інтенсивного танення снігу, проходження повені та льодоходу, всі підприємства, підвідомчі Мінінфраструктури, забезпечуватимуть очищення зливових каналізаційних і дренажних систем, водопропускних споруд і вживатимуть інших заходів з метою сталого функціонування систем водовідведення. Також налагоджено системний зв'язок з обласними постійними комісіями з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ДАІ та іншими організаціями.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив деяким міністерствам і відомствам активізувати роботу в зв'язку з можливими паводками.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208