З 12 по 14 лютого 2013 року відбудеться державний візит Президента України Віктора Януковича до Туркменістану. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, заявив голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

За його словами, у ході візиту Глава держави проведе переговори з президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим, відвідає Лебапський велаят, де візьме участь у заходах з відкриття і початку будівництва інфраструктурних об'єктів на території Туркменістану із залученням українських підприємств.

Як зазначив Льовочкін, першочергова увага у ході переговорів на найвищому рівні буде приділена питанням практичної реалізації українсько-туркменського співробітництва, передусім у торговельно-економічній, енергетичній, будівельній і науково-технічній сферах.

Планується, що за результатами візиту буде підписано Спільну заяву про поглиблення відносин дружби і співробітництва між Україною і Туркменістаном, яка закріпить основні двосторонні домовленості щодо активізації взаємодії у багатьох сферах співробітництва.

Глава Адміністрації Президента також повідомив, що у рамках візиту сторони мають намір укласти низку двосторонніх документів, спрямованих на розширення співпраці між Україною і Туркменістаном, зокрема, у нафтогазовій, фінансовій, військово-технічній, гуманітарній сферах, а також на міжрегіональному рівні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269