Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук вважає, що наступним етапом розвитку історії з LNG-терміналом буде звернення до магів і чаклунів. На його думку, Державне агентство з інвестицій готове забезпечити поставку скрапленого газу навіть через астрал або паралельну реальність, головне - в обхід Росії. Про це йдеться у блозі Медведчука, який політик веде на сайті «Кореспондент».

«LNG-термінал беруться побудувати корейці. Потім китайці. Потім американці. Це протягом усього декількох тижнів, але калейдоскоп «інвесторів» тут не важливий, головне - термінал. В якому Україна буде отримувати дорогоцінний, закуплений, безперечно дешевий, ідеальний, жаданий... Одним словом, неросійський газ», - йдеться у блозі.

Лідер громадського руху повідомляє, що після скандалу з підписанням угоди про будівництво LNG-терміналу в Одеській області з іспанським авантюристом Джорді Сарда Бонвехі, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами не залишило намірів створити термінал. Численні потенційні інвестори змінювали один одного, але крапку у справі побудови поставила Туреччина. Відповідно до заяв турецької сторони, пропускна здатність чорноморських протоків обмежена, а обсяги транзиту розписані на роки вперед. Але, як іронізує Медведчук, українські чиновники не здаються, і тепер у планах агентства - будівництво терміналу на території самої Туреччини.

Як через термінал газ потраплятиме на територію України - цього не знає ніхто. «Можливо, через Туреччину, Румунію і Болгарію, можливо, ще якимось іншим шляхом. Адже ніхто навіть з картою діючих газопроводів не звірявся, пропонуючи цю ідею. Це нічого, якщо газопроводів немає - ми побудуємо. Якщо провалиться, то це вже точно підлаштував... Газпром!», - зазначає автор блогу. На думку Медведчука, ця історія вже нагадує наростаючий психоз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228