Компартія Франції на своєму з'їзді переобрала національним секретарем сенатора П'єра Лорана і відмовилася від зображення серпа і молота на картках членів партії, повідомляють французькі ЗМІ.

З'їзд пройшов 7-10 лютого, в останній день активісти 100% голосів переобрали національним секретарем 55-річного сенатора від Парижа П'єра Лорана, який очолює партію з 2010 року.

Обрання лідера при цьому привернуло значно менше уваги, ніж нововведення, про яке стало відомо на другий день з'їзду. Керівник однієї із паризьких секцій партії Еммануель Дан Тран заявив в інтерв'ю радіостанції France Info, що вся партія «шокована» зникненням із партійних квитків серпа і молота - традиційного символу єдності пролетаріату і селянства. Замість нього на картці зображена п'ятикутна зірка «Європейських лівих» - європейської партії, яку також очолює Лоран, передає РІА «Новости».

Партійний лідер у відповідь назвав незадоволеного соратника «комуністом, який вже кілька років вороже налаштований до орієнтирів партії». Лоран зазначив, що серп і молот - «це символ, який існував і продовжує використовуватися на маніфестаціях, але не відображає те, чим є партія сьогодні». Він навіть продемонстрував журналістам квиток Компартії Франції 1944 року, на якому емблема серпа і молота також відсутня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187