У рамках головування в ОБСЄ Україна прагне направити максимум зусиль на вирішення придністровського конфлікту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході Національного експертного форуму «Україна-2013. Прогноз» заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

За словами міністра, «ми зосередимо максимальні зусилля на досягненні прогресу у придністровському врегулюванні у постійному діалозі з Кишиневом, Тирасполем, Москвою, іншими учасниками».

Чиновник зазначив, що «Київ приймає докори на свою адресу з приводу недостатньої активності у цьому напрямі у попередні роки. Сьогодні ми діємо наступально: свій перший візит як чинного глави ОБСЄ я здійснив у цей регіон, незабаром у Львові проведемо зустріч у відновленому форматі “5+2” ».

«Необхідно рухатися вперед маленькими, узгодженими кроками. Водночас я застеріг би від нереальних очікувань. Цей конфлікт досить застарілий», - сказав дипломат.

Як повідомляв ForUm, невизнана Придністровська Молдавська Республіка звинувачує Україну в однобічній демаркації придністровської ділянки українсько-молдавського кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292