Євросоюз і Митний союз повинні прагнути до полегшення торгових правил. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході Національного експертного форуму «Україна-2013. Прогноз» заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«У мене питання: чому ЄС і МС, які мають спільний кордон і товарообіг у $446 млрд, навіть розмови не починають про полегшення торгівлі, не кажучи вже про повноцінну зону вільної торгівлі? Це ж нонсенс», - сказав міністр.

Він зазначив, що у лютому очікується доповідь робочої групи рівня «США-ЄС» з приводу двосторонньої угоди про вільну торгівлю та інвестицій. «Крім того, Єврокомісія дає зелене світло переговорам про зону вільної торгівлі з Японією, а МС веде аналогічні переговори з В'єтнамом і починає з Новою Зеландією», - повідомив чиновник.

За словами Кожари, «у цьому зв'язку доцільні подібні переговори між ЄС і МС. Ми рішуче виступаємо за спільний економічний простір між цими двома потужними економічними об'єднаннями. У такому просторі легко знайдеться місце і для України».

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович заявив, що Україні необхідно приєднатися до деяких положень Митного союзу, інакше вона багато чого втратить в економічному плані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214