Питання якості доріг - комплексне, не можна його розглядати примітивно, тобто залатати або покласти покриття і забути про нього. Треба побачити процес від початку і до кінця. Поки ми не будемо працювати за таким принципам, дороги у нас кращими не стануть. Таку думку у коментарі ForUm'у висловив народний депутат від Партії регіонів, член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики, екс-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Анатолій Близнюк.

«Ось вам образний приклад. Скажімо, ви хочете купити зимове взуття. Ви можете купити дешеве - на один сезон, або хороше, добротне, на кілька років. Рішення ви приймаєте, виходячи з того, скільки грошей у вашому гаманці. Ясна річ, що за копійки дизайнерські чоботи ви не придбаєте», - сказав нардеп.

На думку Близнюка, держава, як і родина, теж визначає, що вона може собі дозволити.

«Якщо ми говоримо, що Україні потрібно 100% хороших доріг, а виділяється на це кожен рік, умовно кажучи, 5%, при цьому беремо їх у кредит, то про що може бути мова? Інший бік медалі - якість дорожнього покриття, які компоненти в нього входять. Якщо використовувати гудрон останнього класу, щебінь, то буде велика пористість покриття, вода буде проникати всередину, замерзати і рвати покриття зсередини. Якщо ж використовувати відповідні присадки, сітки, плівки, дорога буде зовсім іншою. Ми могли б і фінів залучити до будівництва, але коштувати це буде в три рази дорожче, відповідно, і зробити зможемо набагато менше», - пояснив він.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що руйнування доріг в Україні відбулося через перепад температур.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223