Українка Олена Підгрушна завоювала другу медаль на чемпіонаті світу з біатлону, який проходить у чеському Нове-Место.

На жіночій гонці переслідування, що завершилася, Підгрушна, яка стартувала першою за результатами позавчорашнього спринту, на фініш приїхала третьою, завоювавши бронзову медаль чемпіонату.

Перегони видалися вкрай напруженими для всіх лідерів. Спортсменки багато промахувалися на вогневих рубежах, і тільки висока швидкість проходження дистанції і великий відрив від переслідування за підсумками спринту дозволяв утримувати лідерство.

Винятком із компанії лідерів стала українка Вікторія Семеренко. Спортсменка, яка завоювала напередодні бронзову медаль, вчора ще на першому вогневому рубежі допустила два промахи, а за швидкістю не змогла на рівних змагатися з лідерами.

Підгрушна лише раз дозволила суперницям піти у серйозний відрив, допустивши на третій стрільбі два промахи. В решті вона бездоганно стріляла і впевнено контролювала хід перегонів. Зрівнятися за швидкістю з чемпіонкою із Норвегії Турою Бергер, яка стартувала на 6 секунд пізніше і згодом допустила на один промах більше, їй не вдалося. Рівно як і з полькою Христиною Палкою, яка і зовсім стартувала сьомою, але фінішувала на другому місці. Зате вдалося в упертій боротьбі випередити росіянку Ольгу Зайцеву і вдруге поспіль фінішувати з медаллю.

Семеренко з чотирма промахами посіла підсумкове дев'яте місце. А її сестра Валентина, яка стартувала 22-ю, зайняла лише 43-е місце, припустившись на вогневих рубежах шість промахів.
Попереду на чемпіонаті світу два вихідних, а в середу відбудеться жіноча індивідуальна гонка.

Як повідомляв ForUm, українка Олена Підгрушна перемогла у спринтерській гонці ЧС з біатлону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377