За два дні роботи розділу сайту ФІФА, на якому будь-який бажаючий може розмістити інформацію про підозрілий матч, зафіксовано більше 700 повідомлень.

Інформація надходить із усього світу, проте найбільша кількість повідомлень приходить із Туреччини.

«Не всім світовим футболом можна маніпулювати, однак це серйозна загроза. Ми повинні працювати з владою спільно - ФІФА не може посадити когось до в'язниці за договірні матчі. Ми можемо тільки призупинити присутність у нашій організації. А для більш серйозних заходів нам потрібна підтримка влади», - заявив президент ФІФА Зепп Блаттер.

Як повідомляв ForUm, Міжнародна футбольна федерація (ФІФА) і Інтерпол домовилися про співпрацю у боротьбі проти договірних матчів.

Європейський футбольний союз (УЄФА) під час щорічних зимових суддівських курсів, які проходять на цьому тижні у Римі, попередив європейських арбітрів про небезпеку та ризики, пов'язані з договірними матчами.

Поліція ЄС - Європол - провела масштабне розслідування організації договірних футбольних матчів як у Європі, так і в інших частинах світу, яке виявило близько 380 підозрілих матчів, включаючи дві гри у Лізі Чемпіонів, у Європі.

За матеріалами: «Footballtop.ru», «Спорт-Експрес»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351