Електронне голосування з виборів президента Вірменії для представників вірменських дипмісій за кордоном та членів їхніх сімей почалося у суботу о 08:00 за єреванським часом.

Голосування триватиме п'ять днів і завершиться 13 лютого о 20:00.

У списках для електронного голосування значаться 243 особи, яким ще наприкінці минулого року були вручені відповідні персональні коди і конверти з посібником щодо електронного голосування. Голосування проходитиме в Інтернеті на сайті ЦВК Вірменії за допомогою спеціальної програми. Результати електронного голосування будуть підбиті після завершення голосування на території Вірменії - після 20:00 18 лютого.

На засіданні ЦВК 8 лютого було затверджено зразок бюлетеня для електронного голосування. За словами голови ЦВК Тиграна Мукучяна, люди можуть голосувати безліч разів, змінювати свій вибір, проте система буде враховувати лише останній за часом варіант голосування.

Подібний формат голосування вперше був проведений під час парламентських виборів у травні 2012 року, передає РІА «Новости».

Президентські вибори у Вірменії пройдуть 18 лютого.

За посаду президента борються чинний глава держави Серж Саргсян, що є головним фаворитом виборів, колишній прем'єр-міністр, лідер партії «Свобода» Грант Багратян, екс-глава МЗС, голова правління партії «Спадщина» Раффі Ованнисян, відомий в радянський період дисидент, голова партії «Об'єднання «Національне самовизначення» Паруйр Айрікян, екс-глава МЗС невизнаного Нагірного Карабаху Арман Мелікян, політолог Андріас Гукасян і епосознавець Вардан Седракян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386