Закупівля українського медичного устаткування прискорить технічне переоснащення лікарень.

Таку думку вчора у ході наради з питань розвитку вітчизняного виробництва медичної техніки та виробів медичного призначення висловив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, повідомили у прес-службі чиновника.

У нараді взяли участь виробники української медичної техніки, представники МОЗ, Мінфіну, Мінекономрозвитку, Мінпромполітики, МЗС, Національної академії медичних наук, Держінформнауки і Держлікслужби.

Відкриваючи нараду, Грищенко підкреслив, що питання підтримки вітчизняних товаровиробників є одним із пріоритетів керівництва держави.

Віце-прем'єр-міністр нагадав, що у 2010 році у Міністерстві закордонних справ України було створено Раду експортерів, яка забезпечила прямий діалог між відомством і діловими колами.

«За відносно короткий термін нам вдалося досягти вагомих результатів у виведенні компаній із різних галузей на міжнародні ринки. На новій посаді планую продовжити цю роботу, зосередившись на підприємствах медичної галузі», - зазначив Грищенко.

Віце-прем'єр-міністр закликав учасників наради до більш конструктивної взаємодії у зв'язку з тенденцією до поступового зменшення частки вітчизняного виробника медичного обладнання на внутрішньому ринку. Під час дискусії, зокрема, обговорювалося питання формулювання державної політики щодо закупівлі вітчизняної медичної техніки установами охорони здоров'я.

«Ця політика має бути абсолютно прогнозованою і зрозумілою для вітчизняних товаровиробників. Виходжу з того, що закупівля вітчизняної продукції дозволить швидше і з меншим навантаженням на бюджет проводити технічне переоснащення лікарень, а отже, забезпечити доступ значно більшої кількості громадян до якісної медичної допомоги», - підкреслив Грищенко.

У свою чергу, учасники наради відзначили важливість закріплення у Державному бюджеті видатків на закупівлю медичного обладнання саме українського виробництва.

Особливу увагу під час наради було приділено проблемі існуючої заборгованості перед виробниками за поставлену техніку і обладнання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291