П'ять штатів на північному сході США у суботу оголосили про введення надзвичайного стану у зв'язку з найсильнішим зимовим штормом «Немо», що обрушився на регіон у четвер, повідомляє інтернет-портал газети New York Times.

Американські штати Нью-Йорк, Массачусетс, Коннектикут, Нью-Гемпшир і Род-Айленд у суботу оголосили про введення надзвичайного стану, при цьому у штаті Массачусетс, де в суботу випало більше 40 сантиметрів снігу, перекрили всі дороги, поліція закликає жителів не використовувати транспортні засоби. Жителям Нью-Йорка рекомендуються не залишати домівки.

 
 
Видання повідомляє, що понад 500 тисяч будівель в країні залишилися без електрики. У сусідній Канаді, за даними телеканалу Сі-бі-ес, стихія забрала життя трьох людей. Пориви вітру у суботу вранці на північному сході США досягали 120 кілометрів на годину.

Авіакомпанії завчасно скасували понад 4,7 тисячі рейсів у п'ятницю на території всіх штатів, які опинилися у владі снігової стихії. У вихідні також очікуються скасування тисяч рейсів, передає РІА «Новости».

 
 
Зимовий шторм, що прийшов на північно-східне узбережжя США, отримав ім'я "Немо" з легкої руки телеканалу Weather, який потім зізнався, що вирішив дати шторму таке гучне ім'я заради зручності користувачів соціальних мереж і щоб більше привернути увагу мандрівників. Національний центр ураганів почав присвоювати імена потужним тропічним штормам і ураганам з 1950 року. Спочатку імена були тільки жіночими, а починаючи з 1979 року також і чоловічими. Зимові шторми до теперішнього часу офіційно були безіменними.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372