Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом готова, хоча її підписання і не гарантоване.

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс повідомив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

«Повертаючись до Угоди про асоціацію, хочу підкреслити, що вона готове і чекає підписання. Можливо, її підпишуть у листопаді цього року», - заявив Волтерс.

«Але це зовсім не гарантовано. Оскільки існують певні умови з боку ЄС, які повинні бути виконані українською стороною. Зокрема, одна із них стосується припинення практики виборчого правосуддя», - зазначив європейський дипломат.

Посол не взявся прогнозувати, чи буде угода підписана у листопаді.

«Сьогодні надзвичайно важко відповісти на це питання. Я не знаю, чи буде підписано угоду. І Європейський Союз цього теж не знає. Тому що зараз все залежить від дій української сторони», - сказав Волтерс.

«Візити в Україну цього тижня єврокомісара Штефана Фюле, а також Олександра Кваснєвського і Пета Кокса - це можливість для вашої країни показати, наскільки вона готова до підписання Угоди про асоціацію. Я дуже сподіваюся, що Україна скористається цим шансом. Як представник країни, однієї із засновниць ЄС, я дуже хотів би, щоб Україна приєдналася до Європейського співтовариства, оскільки впевнений: це саме той шлях, по якому вона повинна рухатися», - підкреслив посол Нідерландів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276