Україна може в 2013 році скоротити імпорт свинини на 40%, при цьому у структурі споживання частка імпортованого в Україну м'яса та м'ясопродуктів знизиться з 17% до 7%. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Так, Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки передбачено побудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси. Крім того, в 2013 році держава підтримуватиме одноосібників та власників сімейних ферм, щоб наростити виробництво свинини і підвищити її товарність.

«На сьогодні українці споживають 90% продуктів харчування, вироблених в Україні. Це дуже високий показник. Сьогодні ми імпортуємо тільки екзотичні овочі, фрукти, рибу і певну кількість м'яса птиці та свинини. І в цьому році ми зможемо скоротити імпорт свинини на 40%», - зазначив Присяжнюк.

Він зауважив, що реалізація такого завдання передбачена і в Державній програмі активізації економіки на 2013-2014 роки, одним із виконавців якої стане Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Надзвичайно важливим питанням залишається заохочення сільгоспвиробників будувати, реконструювати та модернізувати тваринницькі комплекси. Тому у 2013 році ми спрямуємо частину коштів таким чином, щоб мотивувати сільгоспвиробників будувати нові ферми», - додав міністр.

Крім того, у поточному році держава буде стимулювати виробництво тваринницької продукції господарствами населення, продовжувати надавати вагому державну підтримку одноосібникам, зокрема, за утримання молодняку ​​ великої рогатої худоби.

Все це забезпечить збільшення виробництва тваринницької продукції, сприятиме створенню нових робочих місць на селі, а також дасть можливість розвинути інфраструктуру села і поліпшити соціальну сферу. «Існуючі та нові форми підтримки власників сімейних ферм будуть заохочувати їх збільшувати виробництво тваринницької продукції, зокрема, якісної свинини та підвищувати її товарність», - додав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292