В Україні необхідно ввести аудит адміністративної діяльності. Таку думку висловив голова Державної фінансової інспекції України Петро Андрєєв, повідомляє прес-служба Держфінінспекції.

«Як свідчать результати нашої роботи, основна причина порушень - це безвідповідальність окремих державних службовців і керівників підприємств, установ і організацій. Неналежне виконання ними посадових обов'язків, основних завдань та функцій державних органів, визначених законодавчими та нормативно-правовими актами, призводить до створення корупційного середовища та фінансових порушень», - переконаний Андрєєв.

На сьогодні, за словами голови Держфінінспекції, актуальним є здійснення комплексного контролю і оцінки якості механізмів управління, ступеня досягнення цілей і завдань, поставлених перед урядовими органами та установами, визначення реального ефекту від їхньої діяльності. Для цього у найближчій перспективі органи Держфінінспекції повинні переорієнтувати свою роботу на оцінку діяльності органів державного і комунального секторів, бюджетних установ, державних підприємств, доцільність їхнього функціонування і державних витрат на їхнє утримання.

«Тому Держфінінспекція України повинна ініціювати питання впровадження у свою роботу аудиту адміністративної діяльності, який дозволить виконати окреслені завдання», - підсумував Андрєєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

475