На підготовку документів для продажу стадіону «Металіст» необхідно ще 3-4 місяці, а новий президент ФК «Металіст» Сергій Курченко планує протягом місяця прорахувати свої можливості і визначити, який графік фінансування зможе скласти, щоб забезпечити розрахунок з нами. Про це в інтерв'ю газеті «Український футбол» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Враховуючи це, орієнтовно у 3-4 кварталі операція буде завершена», - зазначив він.

«Вартість стадіону ми визначили вже на першій зустрічі. Поки ми говоримо про еквівалент 70 млн доларів. Перед початком будівництва була затверджена балансова вартість «Металіста». До неї додалися інвестиції приватників, держфінансування, кошти із обласного та міського бюджетів. Загальна сума після реконструкції склала (з урахуванням балансової вартості) майже 783 млн гривень. Із цієї суми 230 млн - це гроші, які вкладали інвестори у стадіон. Залишається сума 560-565 млн, це майже 70 млн доларів», - зазначив Добкін.

За його словами, остаточну суму після всіх розрахунків визначатиме незалежний оцінювач.

«Ми будемо покладатися на його розрахунки, а далі, погодивши з усіма профільними відомствами, робитимемо пропозицію депутатам обласної ради щодо прийняття відповідного рішення», - заявив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1259