Особи, винні у вчиненні актів вандалізму, повинні нести максимально суворе покарання відповідно до законодавства України. Про це заявив голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолій Могильов на засіданні Міжнаціонального ради при уряді, повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«За кожним розкритим фактом вандалізму має слідувати максимальне покарання відповідно до закону. До цього питання потрібно підходити принципово», - заявив глава кримського уряду.

Як приклад Могильов навів кримінальну справу за фактом руйнування братської могили жертв Голокосту, розташованої на 10-му кілометрі Феодосійського шосе. Винні понесли покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років. «Цю справу я тримав на контролі особисто, у її розгляді брали участь юристи Ради міністрів Криму», - заявив він.

На думку Могильова, однією із головних причин вандалізму є низький рівень духовно-морального і культурного розвитку суспільства. «Ці злочини спрямовані не на адресу якогось окремого народу. Мародери не мають національності. Необхідно відроджувати нашу духовність і більше уваги приділяти моральному вихованню», - підкреслив глава Ради міністрів АРК.

Нагадаємо, у квітні 2012 року двоє жителів Сімферополя і житель с.Затишне осквернили пам'ятник історії місцевого значення - братську могилу жертв фашизму - протитанковий рів, місце масових страт (10-й кілометр Феодосійського шосе).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214