Фінансування заходів з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу планується розпочати вже у другій половині лютого. Про це на першому засіданні Комітету з підготовки та проведення Євробаскету-2015 заявив міністр фінансів України Юрій Колобов, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Ці кошти передбачені за окремою бюджетною програмою, порядок вже затверджений Міністерством фінансів», - сказав він, зазначивши, що у 2013 році для реалізації заходів заплановано близько 200 мільйонів гривень.

«Наше завдання - привести об'єкти Євробаскет у відповідність з вимогами ФІБА Європи та забезпечити організаційні заходи з підготовки та проведення чемпіонату», - додав Колобов.

У той же час міністр фінансів підкреслив необхідність прискорення роботи щодо складання точного переліку місць, спортивних арен та інших об'єктів фізкультурно-спортивної інфраструктури, які необхідно побудувати і реконструювати для проведення чемпіонату.

Разом з тим, підкреслив він, підготовка до чемпіонату повинна виконуватися не тільки за рахунок коштів державного бюджету, але й із залученням ресурсів регіонів та інвесторів. На переконання міністра фінансів, це дозволить не тільки заощадити державні кошти на будівництві багатофункціональних споруд та об'єктів Євробаскету-2015, але і в майбутньому не витрачати кошти на їхнє утримання.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які прийматимуть матчі Євробаскету-2015, не затягувати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Нагадаємо, в грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270