Проведення в Україні Євробаскету-2015 – це шанс поліпшити спортивну інфраструктуру і дати поштовх розвитку багатьох видів спорту. Про це президент Федерації баскетболу України Олександр Волков сказав під час засідання Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, повідомили ForUm'у у прес-службі Президента.

За його словами, проведення Євробаскету-2015 – не менш складне завдання, ніж проведення Євро-2012. «Україна повинна прийняти двадцять чотири національних збірних», - зазначив Волков.

Він висловив переконаність, що завдяки набутому досвіду та знанням, за підтримки колег із ФІБА та ФІБА Європа, наполегливості та злагодженості Україна встановить нові стандарти проведення престижного європейського баскетбольного турніру.

Одним із важливих аспектів підготовки, на переконання Волкова, є обмін досвідом з країнами-господарями попередніх європейських першостей – Литвою і Словенією.

Президент Федерації баскетболу повідомив, що 24-26 лютого відбудеться перший інспекційний візит до Києва групи експертів ФІБА Європа.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які прийматимуть матчі Євробаскету-2015, не затягувати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250