В Україні у рамках підготовки до проведення фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу Євробаскет-2015 буде побудовано шість нових спортивних арен.

Про це повідомив сьогодні під час засідання Координаційного комітету з підготовки до Євробаскету-2015 віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

Він зазначив, що при підготовці до чемпіонату буде створено не менше 100 тис. робочих місць, а для експлуатації та обслуговування нової спортивної інфраструктури - не менше 10 тис. робочих місць.

«Для проведення Євробаскету-2015 необхідно наявність семи сучасних спортивних арен, що є вимогою Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій. Кожна з арен для проведення групового турніру повинна мати не менше 6 тисяч глядацьких місць. Арени для півфіналу - не менше 10 тисяч, а фіналу - не менше 15 тисяч », - сказав віце-прем'єр.

За його словами, в період Євробаскету в містах проведення чемпіонату очікується більше 1 млн уболівальників з інших країн. «Для прийому такої кількості вболівальників необхідно продовжити модернізацію інфраструктури міст, які прийматимуть чемпіонат», - сказав Вілкул, повідомляє «УНІАН».

Зокрема, згідно з програмою, чемпіонат буде проводитися в Харкові, Одесі, Львові та Києві - груповий етап змагань, а в Дніпропетровську, Донецьку та Києві - півфінальні та фінальні ігри.

«Це буде принципово новий формат заходів. Арени стануть культурно-спортивними центрами європейського рівня», - зазначив Вілкул.

За словами віце-прем'єра, завантаження таких арен можливе до 280 днів на рік.

Він повідомив, що будівництво арени в Києві планується на перехресті Столичного шосе та вул.Академіка Заболотного. Місткість арени при проведенні баскетбольних матчів складе 17 тис. 780 місць, а при проведенні концертів - до 20 тисяч. На території комплексу буде відкрито інформаційно-діловий центр, заклади громадського харчування, фітнес-центр, а також паркінг. Орієнтовна вартість проекту 984 млн грн.

У Донецьку будівництво арени планується в центральній частині міста. Місткість арени при проведенні баскетбольних матчів складе 12 тис. 940 глядацьких місць, а при проведенні концертів - до 15 тис. місць. В проект будівництва арени також включено створення всієї інфраструктури. Вартість будівництва спортивної арени у Донецьку орієнтовно становить 533 млн. грн.

Вілкул повідомив, що нові спортивні арени в Дніпропетровську, Одесі та Львові під час баскетбольних матчів на своїх трибунах зможуть розмістити по 10 тис. глядачів, а при проведенні концертів - до 11 тис. глядачів. Це багатофункціональні комплекси. У них передбачена можливість проведення змагань з інших видів спорту, створення інформаційних, ділових центрів і всієї інфраструктури. Вартість кожного з трьох проектів - близько 410 млн грн.

Спортивна арена у Харкові розрахована на 6 тис. глядацьких місць при проведенні баскетбольних матчів і до 7 тис. місць при проведенні концертів. Також буде створена повна інфраструктура. Вартість об'єкту - близько 330 млн грн.

«Для проведення Євробаскету-2015 планується реконструкція також двох існуючих Палаців спорту - у Києві та Дніпропетровську. У київському Палаці спорту після реконструкції місткість при проведенні баскетбольних матчів буде становити 6 тис. 850 місць і 8 тисяч місць для концертів. У дніпропетровському Палаці спорту 6000 і 8000 глядацьких місць, відповідно. Оціночна вартість реконструкції зазначених об'єктів становить по 200 млн. грн. Сьогодні вже розробляються детальні проекти », - повідомив Вілкул.

Нагадаємо, в грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283