Економічне співробітництво між Україною та ЄС активно розвивається як на двосторонньому рівні, так і в рамках багатосторонніх програм.

Про це вчора у ході спеціального засідання Кабінету Міністрів щодо реалізації державної політики у сфері європейської інтеграції заявив міністр економіки Ігор Прасолов.

Прикладом цього міністр назвав роботу сторін під егідою Ініціативи ЄС «Східне партнерство», а також на рівні транскордонних та регіональних проектів.

«Після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС почне діяти її ключовий інноваційний елемент - поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі. Створення зони вільної торгівлі розглядається українською стороною як безумовний і єдиний шлях подальшого взаємовигідного розвитку торговельно-економічного співробітництва між Україною та ЄС», - зазначив Прасолов.

Міністр підкреслив, що сьогодні урядом України реалізуються масштабні заходи з підготовки внутрішнього ринку до нових умов роботи.

Здійснюються реформи щодо санітарних і фітосанітарних заходів, технічного регулювання і стандартизації, держзакупівель, державної допомоги тощо.

Міністр повідомив, що з 2012 року Україна зосередилась на Програмі з імплементації майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200