Консультаційний комітет президентів України та Республіки Польща є одним із найважливіших інституційних механізмів двосторонньої співпраці між державами, який дає можливості для вирішення багатьох актуальних питань. Про це заявив уповноважений Президента України у ККП, глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін під час 23-го засідання Комітету.

«Насичений порядок денний сьогоднішнього засідання відображає рівень стратегічного партнерства, існуючий між нашими державами», - сказав уповноважений Президента. За його словами, останнім часом між двома країнами відзначається активізація двостороннього діалогу.

Серед основних питань Льовочкін назвав співпрацю у політичній, євроінтеграційній, економічній, культурно-освітній та політико-гуманітарній сферах. «Щодо кожного із цих напрямів ведеться активний українсько-польський діалог», - підкреслив уповноважений Президента.

«Особливу увагу ми сьогодні повинні приділити і українсько-польській взаємодії у сфері європейської інтеграції», - додав Льовочкін.

У свою чергу, керівник Канцелярії президента Республіки Польща Яцек Міхаловський підкреслив активізацію двостороннього співробітництва двох держав. Він висловив підтримку Польщею України на шляху інтеграції у Європейський Союз і висловив сподівання, що під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. «Це один із найважливіших напрямів нашої політики останнім часом», - зазначив керівник Канцелярії.

Як раніше повідомляв ForUm, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Україна і ЄС почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики йдеться, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272