Народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко будучи журналістом одного з телеканалів мав відношення до трансферів деяких українських футболістів. При цьому не платив податки з доходів, одержаних від цієї діяльності. Про це сьогодні пише українська газета «Bзгляд».

За даними видання, Мірошниченко, серед іншого, сприяв переходу перспективного футболіста Руслана Бідненка з «Борисфена» в «Динамо» і отримав за це винагороду, що дозволила йому купити позашляховик BMW X5.

Крім того, у 2006 році, після того як збірна України увійшла до вісімки найкращих команд за підсумками чемпіонату світу, один відомий олігарх видав щедрі премії гравцям, тренерам і всім причетним до цього успіху особам. До числа щасливчиків, за даними «Bзгляда», потрапив і прес-аташе збірної Ігор Мірошниченко.

З усіх цих доходів, переконані журналісти, Мірошниченко не заплатив жодної копійки в бюджет.

Нагадаємо, нещодавно Ігор Мірошниченко направив запит до Міністерства доходів і зборів, в якому попросив чиновників дати інформацію про розмір податків, сплачених футболістами і тренерами провідних клубів України.

Свої мотиви нардеп пояснив «Bзгляду» тим, що такі топ-клуби прем'єр-ліги, як «Шахтар», «Дніпро», «Металіст», «Динамо» і «Арсенал», повинні допомогти державі залатати діру пенсійного фонду і держбюджету, що становить понад 50 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303