Підписання Угоди про асоціацію відкриває величезні можливості не тільки для України, але й для Європейського Союзу. Про це заявив комісар Європейського Союзу з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле сьогодні під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

«2013 рік і особливо листопад цього року, можливість підписання Угоди про асоціацію, яка також включає в себе частину, присвячену економічної інтеграції - це величезна можливість не тільки для України, але й для Європейського Союзу. Ми роками дуже багато працювали для того, щоб ця можливість була реальною», - сказав він.

Єврокомісар підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію дозволить Україні і ЄС розвивати співробітництво на іншому рівні. «За допомогою цієї найважливішої Угоди ми не тільки зможемо розвивати наші відносини на більш високому рівні, це також нова основа, яка буде юридично обов'язковою для обох сторін, і це буде вперше, коли настільки амбітна угода буде укладена з нашим партнером», - заявив Фюле .

Він також передав Главі держави вітання від президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу. «Він з нетерпінням чекає можливості вітати Вас в Брюсселі, з нетерпінням очікує саміт, який, на його думку, є надзвичайно важливим», - сказав єврокомісар.

Нагадаємо, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Україна і ЄС почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 р., якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437