Колишній міністр економіки Віктор Суслов констатує, що інвестування в рідкісні та інвестиційні монети є більш прибутковим, ніж інвестування в злитки.

«Золото зростатиме і надалі - це безперервний процес. Якщо брати періоди від 5 років і далі, то помітне подорожчання золота. Це пов'язано з тим, що коли країни долають наслідки кризи, то пом'якшують інвестиційну політику центральних банків, випускають додаткові гроші, але при цьому співвідношення валютних коштів може бути незмінним. Тому в світі відбувається зростання цін, і наслідком цього є емісійна політика», - сказав Суслов.

Однак, за його словами, інвестиції в золото більш надійні, ніж валютний вклад.

«Золото вигідніше від долара. Основна причина цього - знецінення паперових грошей, зокрема, долара і євро. Постійні емісії ЄЦБ і ФРС це тільки підтверджують. Але варто інвестувати на більш тривалі періоди, тоді тимчасові коливання ціни на золото, навіть у бік зниження, не будуть помітні», - переконаний експерт.

У той же час, на його думку, більш ефективним капіталовкладенням буде інвестиція в дорогоцінні монети, ніж в злитки.

«Варто також знати, що велику цінність мають дорогоцінні рідкісні монети, адже на них завжди попит у нумізматів, а також інвестиційні монети, що випускаються центробанками, в тому числі Національним банком України. З часом їх нумізматична вартість, крім ціни матеріалу, зросте», - резюмував екс-міністр економіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283