Київська міська рада затвердила програму соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік. Сьогодні за відповідне рішення проголосували депутати Київради, повідомляє прес-служба КМДА.

«Прийняття Програми дозволить утримати позитивні тенденції макроекономічної стабілізації в Києві і забезпечити підтримку життєдіяльності столиці», - йдеться в повідомленні.

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, у зв'язку з обмеженими бюджетними ресурсами, зі спеціального фонду міського бюджету на фінансування капітальних вкладень у 2013 році передбачено 403, 5 млн грн. Ці кошти переважно будуть спрямовані на підтримку процесів на об'єктах, на яких неможливо припинити роботи, продовження виконання робіт з ліквідації аварійних ситуацій і на найбільш соціально важливі для міста пускові об'єкти.

Також він підкреслив, що завдяки домовленостям з урядом щодо перегляду бюджету за результатами першого кварталу, ситуацію з фінансування столичних потреб вдасться значно поліпшити.

Так, у сфері охорони здоров'я у 2013 році планується ввести в експлуатацію дві новозбудовані амбулаторії лікарів сімейної медицини на 120 відвідувань у зміну. В освітній сфері очікується завершити будівництво дитячого дошкільного закладу на 220 місць, а також відновити 1750 місць у 20 дошкільних навчальних закладах комунальної власності. Крім того, за замовленням КМДА, очікується побудувати 4 житлові будинки загальною площею 55,7 тис. кв. м. Ще 750 млн грн, згідно з постановою Кабміну, передбачених на спорудження дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від станції «Виставковий центр» до Одеської площі, будівництво Подільського мостового переходу і реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі.

Повідомлялося раніше, що голова КМДА Олександр Попов виступив з ініціативою провести у кожному районі міста широкомасштабне обговорення Програми соціально-економічного розвитку Києва з урахуванням потреб того чи іншого району.


Як повідомляв ForUm, вчора, 7 лютого, пленарне засідання XI сесії Київради VI скликання, під час якого планувалося розглянути питання про бюджет міста Києва на 2013 рік та Програму соціально-економічного розвитку, не відбулося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215