Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що у 2013 році вдасться забезпечити зростання ВВП на 3%. Про це він сказав під час зустрічі з головою європейського департаменту МВФ Крістофером Джарвісом, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Я переконаний, що у 2013 році нам вдасться забезпечити зростання ВВП на рівні 3%», - зазначив він.

За словами глави уряду, економічне зростання буде досягнуто, зокрема, враховуючи прогнози експертів. Крім того, у четвертому кварталі 2012 року на світових ринках відбулося зростання цін на металургійну продукцію, і ця тенденція утримується, додав прем'єр-міністр.

Він також зазначив, що зараз уряд закінчує розробку програми активізації внутрішнього виробництва, яка повинна компенсувати економічне уповільнення у 2012 році. Азаров розповів Джарвісу про заходи, які вживає уряд для підтримки економічного зростання і поліпшення зовнішньоторговельного балансу України, а також для оздоровлення фінансової ситуації в НАК «Нафтогаз». Він зазначив, що Україна витримує узгоджені параметри дефіциту держбюджету, а монетарна політика НБУ відповідає домовленостям у рамках програми stand-by з МВФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262