Україна продовжить добиватися перегляду контракту на постачання російського газу з «Газпромом», підписаного у 2009 році.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з керівником місії Міжнародного валютного фонду Крістофером Джарвісом, повідомляє прес-служба прем'єра.

«Думаю, що перейдемо до оновленого контракту й перегляду ціни», - сказав Азаров.

Прем'єр резюмував, що робота місії МВФ і переговірників з української сторони ведеться дуже продуктивно. При цьому він зазначив, що уряду вдається витримувати параметри державного бюджету на 2013 рік, закладеного у грудні минулого року.

Як повідомляв ForUm, ВАТ «Газпром» заявляє про відсутність яких-небудь підстав для зниження для НАК «Нафтогаз України» закупівель природного газу у 2012 і 2013 роках в обсягах менших, ніж це передбачено газовими контрактами 2009 року, в зв'язку з чим «Нафтогазу» у січні був виставлений рахунок на $7,09 млрд за недобір 16,7 млрд куб. м.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна вважає спірним виставлений «Газпромом» рахунок за газ на 7 мільярдів доларів і готова вести переговори.

26 січня «Нафтогаз України» підтвердив, що «Газпром» виставив рахунок на 7 млрд доларів за газ, який Україна не купувала у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377