Україна стурбована якістю риби, що поставляється з В'єтнаму, у зв'язку з виявленням випадків порушення вимог до показників якості та безпеки.

Про це, як повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, сьогодні під час зустрічі з послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Хо Дак Мінь Нгуєт заявив перший заступник міністра Іван Бісюк.

Він зазначив, що риба, яка поставляється з В'єтнаму, користується попитом на українському ринку. Однак за минулий рік Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України виявила 12 випадків порушення вимог до безпеки і якості ввезеної на територію країни в'єтнамської риби і морепродуктів.

«Ми не могли не відреагувати на таку ситуацію і заборонили поставки 2 підприємствам. Підкреслю, це робочий момент, який потребує доопрацювання. Необхідно провести додаткові перевірки цих та інших підприємств і знайти взаєморозуміння», - зазначив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв.

За ініціативою міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка, з української сторони створено робочу групу, яка у березні відвідає В'єтнам для подальшого вивчення проблемних питань та їх урегулювання. Сьогодні перший заступник міністра передав листа міністру сільського господарства В'єтнаму з проханням посприяти роботі групи українських фахівців у цій країні.

У свою чергу, посол Хо Дак Мінь Нгуєт підтримала цю пропозицію і висловила переконання, що необхідно знайти новий механізм співпраці, який дозволить поглибити взаємодію і наростити обсяги торгівлі між країнами.

Також Бісюк додав, що українська сторона зацікавлена ​​в розширенні торгівлі з В'єтнамом, зокрема поставок вітчизняних зернових, цукру, олії, м'ясної і молочної продукції на в'єтнамський ринок.

«Україна підтверджує свою зацікавленість у подальшому розширенні взаємовигідних торговельно-економічних відносин з Соціалістичною Республікою В'єтнам. Так, протягом 2012 року двосторонній товарообіг сільськогосподарською продукцією склав 98,9 мільйона доларів, тобто в порівнянні з 2011 роком збільшився на 30,3 млн доларів», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235