Якщо Україна хоче увійти в ЗВТ з ЄС, вона не повинна бути членом інших спілок. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час зустрічі з парламентаріями заявив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«У випадку, якщо Україна вирішить укласти інші союзні договори, крім ЗВТ з ЄС, вона не зможе впроваджувати тарифи, погоджені з ЗВТ», - сказав єврокомісар.

Також, за словами Фюле, неможливо буде регулювати технічні і харчові стандарти і «неможливо буде інтегруватися в ЄС».

У той же час представник ЄС наголосив, що, уклавши договір про Асоціацію і ЗВТ з ЄС, Україна отримає «європейський набір інструментів» для розвитку торгівлі.

Для досягнення європейських цілей Україні потрібні не декларації, а реальні кроки з впровадження європейських норм.

Єврокомісар зазначив, що український парламент є колискою демократії і парламентаріям важливо напрацьовувати законодавство, яке відповідає правилам і нормам Європи.

Фюле також підкреслив, що заяви парламентаріїв мають бути відповідальними. «Дотримуйтеся ваших офіційних ліній, не давайте особистих коментарів. Це дуже небезпечно», - порадив він.

Окрему увагу Фюле приділив непрацюючому парламенту. За його словами, блокування роботи парламенту призводить до того, що «законодавство не приймається, як цього очікують громадяни країни».

Він нагадав про важливість представницької демократії та акцентував увагу на тому, щоб українські політики не спотворювали демократію. На переконання єврокомісара, «компроміс у ЄС не є поганим словом, це інструмент досягнення мети».

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров на спільній прес-конференції з європейським комісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле заявив, що Україна буде максимально використовувати переваги співробітництва з ЄС та Митним союзом.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278