Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку використання коштів державного бюджету, що виділяються для здійснення заходів з ведення лісового і мисливського господарства, охорони і захисту лісів, повідомили в прес-службі відомства.

Це пов'язано з тим, що, починаючи з 2013 року, фінансування всіх лісогосподарських заходів буде здійснюватися за одним кодом економічної класифікації видатків (2281) як для одержувачів бюджетних коштів. Крім того, в бюджеті 2013 р. бюджетна програма 1901060 «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів у лісовому фонді» доповнена напрямом будівництво протипожежних доріг і придбання протипожежної техніки.

Зазначені Порядки регулюють механізм використання коштів, передбачених у Державному бюджеті Держлісагентству за бюджетною програмою «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів у лісовому фонді» згідно з Бюджетним кодексом України.

Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем цієї бюджетної програми визначено Держлісагентство.

Бюджетні кошти спрямовуються для фінансування:

- Ведення лісового і мисливського господарства, охорони і захисту лісів у лісовому фонді;
- Створення захисних лісових насаджень і полезахисних лісових смуг;
- Збереження природно-заповідного фонду;
- Будівництва протипожежних доріг і придбання протипожежної техніки.
Розподіл коштів за цими напрямами здійснюється відповідно до порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 р. №253 «Про порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з ведення лісового і мисливського господарства та для створення захисних лісових насаджень і полезахисних лісових смуг».

При цьому фінансування вищевказаних заходів, погашення бюджетної кредиторської заборгованості, зареєстрованої в органах Казначейства, закупівля товарів, робіт і послуг, фінансова та бюджетна звітність про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

Кошти, насамперед, розподіляються на підприємства степової і лісостепової зони для утримання державної лісової охорони і для здійснення заходів з охорони і захисту лісів від пожеж та шкідників лісу, для придбання протипожежної та лісогосподарської техніки і виконання заходів щодо створення нових лісів та відтворення лісових насаджень.

У 2013 році на виконання заходів за вищевказаною бюджетною програмою передбачені асигнування в цілому в сумі - 640 566,5 тис. грн., у тому числі загальний фонд - 619288,2 тис. грн. і спеціальний фонд - 21 278,3 тис. грн.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228