Міністр закордонних справ Леонід Кожара прогнозує, що закон, що забороняє дискримінацію гомосексуалістів, буде прийнятий в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza.

«Питання гомосексуалістів викликає зараз сильні суперечності в Україні, але наш уряд вже підготував проект закону і незабаром подасть його в парламент... без закону, який забороняє дискримінацію геїв, ми не зможемо рухатися шляхом скасування віз. Думаю, що воля до подальшої інтеграції з ЄС переважить опір, і закон буде прийнятий», - розповів міністр.

За його словами, однією з умов Європейського Союзу для запровадження безвізового режиму є внесення в український Кодекс законів про працю нового закону, який забороняє дискримінацію на основі сексуальної орієнтації, повідомляють «Українські новини».

При цьому міністр зазначив, що в Україні існують противники прийняття даного антидискримінаційного закону, зокрема, православна церква.

Однак, за словами Кожари, у Молдові, незважаючи на дискусії в суспільстві, а також у Польщі, де сильний вплив католицької церкви, подібні закони були прийняті.

У зв'язку з цим він вважає, що закон про заборону дискримінації гомосексуалістів буде затверджений.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів має намір подати на розгляд Верховної Ради всі законопроекти, які необхідні для виконання першої фази (законодавчої) плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС до кінця наступного тижня (до 18 лютого).

2 жовтня Рада прийняла в першому читанні проект закону №8711, що передбачає заборону пропаганди гомосексуалізму.

Після цього низка іноземних держав і міжнародних організацій закликала Україну не приймати цей законопроект, оскільки він є дискримінаційним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

664