Два російські винищувачі 7 лютого порушили повітряний простір Японії поряд з Курильськими островами і островом Хоккайдо, заявило японське МЗС.

За повідомленнями, винищувачі Су-27 знаходилися над територією Японії близько хвилини. На перехоплення були підняті літаки японської авіації.

У зв'язку з інцидентом Токіо заявило протест. Російська сторона відповіла, що морська авіація Тихоокеанського флоту виконувала лише планові польоти в районі Південних Курил, і повітряний простір Японії не порушувався.

Як повідомив представник ВМФ Росії, 7 лютого літаки протичовнової авіації російського флоту виконували завдання бойової підготовки в Охотському морі, пише «РБК».

Варто зазначити, що інцидент стався в той день, коли в Японії відзначається щорічний День північних територій. 7 лютого ультраправі організації традиційно проводять акції з вимогою повернути Японії Курильські острови.

Цього року прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, виступаючи на мітингу, сказав, що він сповнений рішучості для розвитку переговорів з Росією про повернення островів.

Нагадаємо, територіальний спір щодо островів Південної Курильської гряди між Росією і Японією тягнеться з часу закінчення Другої світової війни, коли Курили були анексовані СРСР. Японія оспорює це рішення. Через «проблеми Курил» країни досі не підписали мирний договір.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

711