Столична влада завершує розробку Містобудівного кадастру Києва на 2013-15 рр.. Про це перший заступник глави Київської міськдержадміністрації Олександр Мазурчак заявив на спільній колегії з Мінрегіону, передає кореспондент ForUm`у.

За словами чиновника, програма введення кадастру складається з 2 етапів. Перший з них буде реалізовуватися у 2013-14 рр.. і полягає в розробці технічної бази, проведенні інвентаризації даних для внесення в кадастр, розробці інформаційної моделі кадастру. На другому етапі у 2015 р. належить введення містобудівного банку даних, ресурсів містобудівного кадастру, забезпечення органів влади та місцевого самоврядування містобудівною інформацією. «Фінансування програми передбачено в розмірі 77,43 млн грн з міського бюджету», - сказав Мазурчак.

За його словами, створення кадастру дозволить сформувати єдину актуалізовану електронну карту Києва, уніфіковану систему електронного документообігу, систему містобудівного моніторингу, єдиний інформаційний простір міста. При цьому буде створена служба містобудівного кадастру, основними завданнями якої будуть інформаційне забезпечення суб'єктів містобудівної діяльності, надання документів для підтвердження стану та якості об'єктів для розвитку ринку нерухомості, ведення містобудівного моніторингу і організація захисту інформації містобудівного кадастру від природних, техногенних і кримінальних загроз.

«Служба Містобудівного кадастру здійснюватиме операції з отримання та реєстрації кадастрової інформації, щодо первинної обробки даних, внесення даних у базу кадастру, щодо формування і видачі кадастрових документів, щодо попереднього розгляду пред’явлення власниками, користувачами і розпорядниками земельних ділянок, будівель і споруд відносно передбачених змін або реконструкції на відповідність діючим містобудівним нормам», - уточнив фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261