Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, вирішила вдарити по тих, хто самовільно відключається від централізованого опалення і гарячого водопостачання. Це випливає з підготовленого нею законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення відносин у сфері теплопостачання, надання послуг з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води».
Згідно з документом, законно відключитися від централізованого тепла і гарячої води можна буде, тільки якщо це передбачено схемою теплопостачання населеного пункту, затвердженою органами місцевого самоврядування. Але в будь-якому випадку це не повинно «знижувати надійність і якість послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води, що надаються іншим споживачам».

Свою ініціативу чиновники мотивують тим, що перехід на індивідуальне опалення призводить до технологічного розбалансування централізованих комунальних теплосистем. Крім того, при можливому подорожчанні газу автономним споживачам нібито доведеться занадто багато платити за комуналку. Ще один аргумент - відключення від централізованої системи теплопостачання заважає диверсифікувати види палива.

ForUm вирішив з'ясувати у експертів і депутатів профільного парламентського комітету всі «за» і «проти» подібного законопроекту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1811