У прокуратурі запевняють, що зроблять все можливе для забезпечення доставки екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до Києва на засідання суду у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня, якщо вона цього дійсно захоче.

Про це сьогодні журналістам після завершення судового засідання заявив перший заступник начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури Олег Пушкар.

«Як це буде зроблено, мені важко сказати, беручи до уваги те, що Юлія Володимирівна захотіла особисто бути присутньою. Їй будуть зроблені всі можливі пропозиції для доставки. Як це буде, це вже залежить від її волі особисто», - сказав Пушкар, передає «УНІАН».

При цьому він звернув увагу на те, що Тимошенко за весь час перебування у ЦКЛ «Укрзалізниці» знаходила різні способи або мотиви, щоб не з'явитися на судовому засіданні.

У той же час Пушкар зазначив, що в разі, якщо суд з'ясує, що Тимошенко свідомо ухиляється від суду, то засідання може відбутися без неї, оскільки в процесуальному кодексі передбачені для цього «розумні терміни».

Як раніше повідомляв ForUm, всі матеріали кримінальної справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в повному обсязі згідно з вимогами нового КПК (ст. 290) слідство зможе надати стороні захисту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко тільки після закінчення слідства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238