Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства доручило регіонам завершити у 2013 р. оновлення містобудівної документації. Про це глава Мінрегіону Геннадій Темник сказав на брифінгу, передає кореспондент ForUm'у.

Так, до 1 травня необхідно оновити схеми планування областей. Також протягом року має бути завершена розробка генеральних планів усіх обласних центрів і оновлені схеми планування районів, завершена актуалізація існуючих генпланів населених пунктів.

За словами міністра, на сьогодні Дніпропетровська, Івано-Франківська та Житомирська обл. забезпечені містобудівною документацією населених пунктів на 100%, 87% і 72% відповідно. «У той же час у 11 областях ступінь забезпеченості становить від 10 до 45%, а ще в 5-ти (Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській та Миколаївській) - 2-10%», - сказав він.

Чиновник також відмітив необхідність реалізації заходів із впровадження в регіонах містобудівного кадастру, який буде розміщено у вільному доступі в Інтернеті і дозволить підприємцям отримувати вичерпну інформацію про містобудівні умови та обмеження для конкретних ділянок населеного пункту, а також визначати потребу конкретної території в розміщенні там інфраструктурних об'єктів.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317