Уряд схвалив Концепцію Державної цільової правоохоронної програми, яка передбачає установку сучасних систем безпеки, застосування засобів зовнішнього контролю (нагляду) та швидкого реагування на період до 2016 року.

Як повідомляє прес-служба МВС, проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України було розглянуто на засіданні уряду 6 лютого.

Нормативний акт розроблено Міністерством внутрішніх справ на виконання Указу Президента України від 8 червня 2012 р. №388 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 травня 2012 року «Про заходи щодо посилення боротьби з тероризмом в Україні».

«Метою ухвалення акта є комплексне вирішення проблеми забезпечення громадської безпеки та громадського порядку шляхом впровадження сучасних високотехнологічних програмно-апаратних засобів для моніторингу, фіксації, передачі інформації про стан громадського порядку та забезпечення швидкого реагування на правопорушення», - йдеться в повідомленні.

У МВС зазначили, що застосування таких засобів дозволяє оперативно реагувати на злочини і встановлювати осіб, які їх скоюють. Крім цього, вони стримують потенційних правопорушників від скоєння протиправних дій, про що свідчить міжнародний досвід.

У міністерстві нагадали, що під час проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 системи відеоспостереження, встановлені в Києві і Донецьку, зарекомендували себе позитивно.

«Концепція передбачає залучення міжнародної технічної та фінансової допомоги, інших джерел, не заборонених законодавством, у тому числі - коштів місцевих бюджетів», - підкреслюється в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253