Держава планує розширити перелік страхових продуктів на весняно-літній період, повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України.

За словами директора Департаменту фінансово-кредитної політики та бухгалтерського обліку Мінагрополітики Баграта Ахіджанова, державне субсидування може поширитися на кукурудзу, сою і цукровий буряк.

Зокрема, на сьогоднішній день вже сім компаній отримали офіційну ліцензію на такий вид діяльності.

Крім підтримки страховиків, аграрії можуть розраховувати і на державну допомогу. Торік вона надавала компенсації до 50% вартості страхового платежу при страхуванні посівів озимої пшениці.

Про те, що ринок аграрного страхування розвивається, свідчить робота Аграрного страхового пулу, який сформувався восени минулого року. Зараз до нього входять 4 страхові компанії. За словами заступника керівника проекту IFC «Розвиток агрострахування в Україні» Ірини Головко, Аграрний страховий пул функціонує на основі світових стандартів, що гарантує надання якісних послуг.

Крім того, сільгоспвиробники можуть розраховувати на доступність страхових тарифів, які контролюватиме уряд.

Нагадаємо, торік в Україні набув чинності Закон «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». Закон регулює відносини у сфері страхування сільськогосподарської продукції, яке здійснюється з державною підтримкою, з метою захисту майнових інтересів сільськогосподарських товаровиробників.

Зазначимо, що у 2012 році держава виділила 70 мільйонів гривень на виплату компенсацій на страхування озимої пшениці від втрат у період перезимівлі.

«Вітчизняний аграрний сектор потребує переходу до цивілізованої практики, коли природно-кліматичні ризики компенсують страхові компанії, і самі сільгоспвиробники відчувають потребу в страхуванні. Наразі законодавча база для вирішення питання страхування вже створена, адже 1 липня 2012 року набрав чинності Закон «Про страхування виробництва сільгосппродукції», ініційований міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюком», - зазначив прем'єр-міністр Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162