З 15 лютого 2013 р. медичні препарати, які не виробляються в умовах необхідної виробничої практики, будуть відсутні на ринку України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявила перший заступник глави Державної служби України з лікарських засобів Інна Демченко.

«Всі ці лікарські засоби - це генеричні препарати, тобто у кожного є по кілька копій (від 3 до 96)», - пояснила вона.

За її словами, з моменту впровадження процедури інспектування близько 70 виробників ліків не отримали позитивного висновку і відповідно не будуть допущені на ринок України.

Демченко зазначила, що це стосується лікарських засобів, що виробляються в країнах, де відсутня жорстка регуляторна система, а іноді навіть немає такого поняття, як ліцензування виготовлення медпрепаратів.

«1100 торгових найменувань лікарських засобів будуть відсутні на ринку України. Це широкий спектр, але це ті препарати, які мають аналоги, і дефіциту не буде», - запевнила вона.

Спеціаліст підкреслила, що препарати-аналоги не будуть виключно українського виробництва. «Найголовніше для нас, щоб був сертифікат виробництва в належних умовах», - сказала Демченко.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270