У разі, якщо Верховна Рада не зможе прийняти рішення про вибори столичного мера і депутатів міськради в терміни, визначені Конституцією України, громадське об'єднання «Вибір» звернеться до Президента України з вимогою особисто ініціювати вибори київського голови. Про це під час сьогоднішньої акції «Киянам - вибори!», яка відбулася під стінами парламенту, заявив голова громадського об'єднання «Вибір» Іван Салій.

Як відомо, колишній глава Київської міськдержадміністрації, народний депутат України I і III скликань, Іван Салій вже заявив про свої наміри балотуватися на посаду мера Києва. «Верховна Рада повинна, нарешті, призначити дату чергових виборів мера і Київради, - заявив Салій під час акції, - проте, спостерігаючи за тим, що відбувається в стінах вищого законодавчого органу, у нас з'являються сумніви в тому, чи зможе парламент найближчим часом визначитися з датою проведення столичних виборів».

«Тому ми прийшли сьогодні до народних депутатів, щоб нагадати, що їхній обов'язок як законодавців - не влаштовувати шоу в сесійній залі, а ухвалювати життєво необхідні і для країни, і для місцевих громад рішення», - зазначив голова громадського об'єднання «Вибір», передає «Фраза».

«Якщо ж цього найближчим часом не відбудеться, з аналогічною вимогою ми звернемося до Президента як гаранта Конституції», - зазначив Салій.

Відповідаючи на запитання журналістів про його можливих конкурентів на виборах мера, Салій зазначив: «Прізвища відомі всім, це люди, яких я особисто глибоко шаную. Але ситуація в столиці така, що посаду мера повинен зайняти не просто відомий політик, бізнесмен чи спортсмен. Київ має очолити господарник, щоб розчистити ті авгієві стайні, в які перетворилася вся комунальна, промислова, економічна, соціальна, культурна сфери столиці».

Під час акції, яка зібрала кілька сотень представників громадського об'єднання «Вибір», люди стояли з плакатами: «Депутати! Досить спати! Пора мера вибирати!», «Негайно призначте вибори в столиці!», «Києву - мера-господарника» та ін.

Після завершення пікету під Верховною Радою, активісти «Вибору» на чолі з Салієм рушили до Київради, де приєдналися до масової акції протесту, учасники якої вимагали зробити засідання Київради відкритими для громадськості, як це передбачено законодавством

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166