Президент України Віктор Янукович привітав гравців, тренерів та керівництво хокейного клубу «Донбас» із завоюванням Континентального Кубка з хокею, повідомляє кореспондент ForUm'у.

«Я хотів би привітати вас з такою великою перемогою, яку ви принесли Україні, і Україна вперше стала переможцем європейського турніру з хокею такого рівня», - заявив він.

Також Президент нагадав, що минулого тижня він поздоровляв українку, яка стала чемпіонкою світу з шахів.

«Я сьогодні вітаю хокейний клуб «Донбас». Нам, звичайно ж, приємно це. Ця перемога далася нелегко і вам, і тренерському складу. За це хочу вам сказати спасибі. Ми чудово розуміємо, що для того, щоб в країні розвивався спорт, зокрема, хокей, потрібен системний підхід. Звичайно ж, все це починається з дитинства, зі школи. Все, що необхідно зробити для розвитку спорту, держава робить. Ми йдемо по цьому шляху. І спортивна інфраструктура з року в рік зростає і покращується», - зазначив Янукович.

Також, за його словами, щороку з'являється все більше меценатів, які хочуть вкладати у спорт. «Звичайно, ми розуміємо, що спорт високих досягнень вимагає великих зусиль, і тут, я думаю, не я вам повинен розповідати, ви можете поділитися зі мною цим досвідом, мені це буде цікаво», - підсумував Президент.

Крім того, Глава держави нагадав, що спортивна інфраструктура, побудована для проведення Євро-2012, буде і надалі служити майбутнім поколінням.

Нагадаємо, хокейний клуб «Донбас» став новим володарем Континентального кубка IIHF.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238